Sharp LC-22LE430E LED LCD TV teszt

Tévé, vagy monitor?

2011. szeptember 19., hétfő, 10:50

LED TV LCD TV Sharp

Tapasztalatok

A Sharp LC-22LE430E kitűnően használható számítógép monitornak is, de maradjunk a számunkra fontosabb funkciónál. A Full HD készülék képminőségét meghatározó tényezők között nem szerepel a Sharp féle 200 Hz-es képfrissítés, de például - kis megszorításokkal - kezeli az 1080p/24Hz jeleket, a HDMI és komponens bemeneten keresztül. Médialejátszó funkciója hasznos szolgáltatásnak számít, hiszen ez az, amit egy ilyen kis készüléknél biztosan kihasználhatunk. Jóllehet, internetes hálózati elérés nem tartozik az alapfelszereltséghez, az oldalán lévő USB csatlakozón keresztül, képet, hangot egyaránt elérhetünk. A fájlok keresése a távvezérlő segítségével közvetlenül történik. A televízió médialejátszási képességei átlagon felüliek, mivel támogatja a sokak által kedvelt mkv, valamint az DivX, Xvid, H.264 fájlokat is. Gyakorlatilag USB-ről nézhetünk DVD-t. Még akkor is jó szolgáltatás, ha menü nélkül érhetjük el a filmeket, de minek is ez a nagy flanc? A feliratozott filmek hasonlóan működnek a PC-s lejátszáshoz képest, mivel azokat csak a filmanyag melletti, önálló szövegként tudja olvasni.

A képeket is szépen megjeleníti a készülék, sőt diavetítés is elindul, amennyiben ezt szeretnénk. Hangállományok kezelése problémamentes, de azért ne várjunk el tőle hifi minőséget.

Az extra szolgáltatások mellett a képminőségről is ejtsünk néhány szót. A 22 colos méret azért csalóka, mert sok képhibát elrejthet, hiszen a relatív képpontsűrűség lényegesen nagyobb, mint egy nagy képátlójú készüléknél. A kis képfelület a gyengébb képminőségű anyagokat is jobb színben tünteti fel. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a WXGA és a Full HD között, ekkora képméretnél, nem mindig releváns a különbség.

A Sharp szubjektív képminősége jó, de a kontrasztja azért lehetne nagyobb is. A színek nem túl élénkek, kissé visszafogott hatást kelt, de lehet, hogy valakinek éppen ez jön be. A színhőmérséklet korrigálható, és profilok közül is választhatunk. A képek nyugodtak, nem ugrál, nem remeg semmi. Jóllehet zajcsökkentés nincs a készülékben, ekkora méretben nem sok értelme lenne és a hatását se nagyon éreznénk. Összességében jó tapasztalatokat mondhatunk a látottakról, de korántsem tekinthetjük referenciának.

Konklúzió

Azt gondolom, hogy jó kis televízió ez a Sharp modell, a szó szoros értelmében. Bármikor elnézegetném az irodában, nyaralóban, konyhában, hálóban vagy esetleg a gyerekszobában. A leghasznosabb funkciói közé sorolható a médialejátszó, amely elég nagy szabadságot enged a felhasználó számára. A kezelése egyszerű, nem igényel egyetemet a megtanulása. Összességében egy praktikusan elhelyezhető, kategóriához képest rengeteg szolgáltatást felsorakoztató készüléket kapunk, mindössze 75 000 forintért.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.