Pioneer IFA 2012

2012. szeptember 5., szerda, 19:15

IFA IFA 2012 kiállítás Pioneer Pioneer DJ hifi házimozi erősítő mikro hifi mini hifi sztereó A-70 X-HM71 X-HM81 Head Up Display

A Pioneer sziget különlegessége, hogy látogatói a zenehallgatáson kívül megpróbálhatják kiteljesíteni saját muzikális kreativitásukat is. Bárki nekiállhat DJ-zni, a stand szélén tucatnyi típusú diszkópultot üzemeltek be. Ha meguntuk a mixelést, tonnányi mennyiségű autóhifi berendezést tesztelgethetünk ? e két ágazat mindig is a Pioneer védjegye marad. Az elmúlt másfél évben úgy tűnik, "home" vonalon is kezd visszatérni régi önmagához a japán gyártó.

A pozsonyi sajtótájékoztatón már valamennyi 2012-es modellről lehullott a lepel, ezért a termékek látványa nem okozott meglepetést. Viszont sok berendezés immár üzemképes állapotban köszön vissza, amennyire a zaj engedi, meghallgathatjuk őket. Az A-70-es sztereó erősítő kész szörnyeteg, dupla trafóinak köszönhetően súlyos is.

Ami a házimozizást illeti, beleértve a mini rendszereket, mindegyiken megtalálható  az alapkövetelményt jelentő HDMI csatlakozó. Nem számít luxusnak a hálózati zenelejátszás, vezeték nélküli Bluetooth vagy AirPlay streamelés sem. Láthatóan ritkultak a komponens video és analóg sztereó RCA csatlakozások, egyre kevesebb terminál kerül a készülékek hátlapjára ? lenne nekik hely, de nincs rájuk szükség. Ami viszont mindenkinek kell, a 3D-kompatibilis HDMI interfész, azt már a belépő kategóriában is tucatjával megkapjuk.

Az X-HM mikrohifik szálcsiszolt alumínium előlapja és hangerőszabályzója némi exkluzivitást kölcsönöz, lassan kicsusszanó lemeztálcájuk és az előlapi OLED kijelző tovább fokozzák a minőségérzetet, bár hangzásuk kissé ?túl élénk?. Hamarosan kiderül, mit produkálnak nyugodt körülmények közt tesztelve!

Színek és hangok mindenütt

A vezeték nélküli, multiroom képességekkel felruházott 2012-es Pioneer dobozkákat végre ki is próbálhattuk ? ugyan nem múlják felül méretbeli korlátaikat, elsődleges feladatukat gond nélkül ellátják. A hátukból kiálló WiFi antenna stabil jelkapcsolatot biztosít, Bluetooth esetén néha szakadozott a jel ? persze ez a zavart okozó tengernyi, aktív BT kütyü közt állva nem kifogásolható tény. Külön üvegfalú üregbe, színes gyöngyök közé helyezték az új Pio fejhallgatókat, melyeknél általánosságban adott az aktív zajzár, trendi megjelenés és választható színválaszték.


Külön érdekesség a japán piacon már (kb. 4000 eurós áron) elérhető Head Up Display autós navigációs készülék. Az utastér mennyezetére illeszthető kütyü egy kis dobozkából és egy arra függesztett, domború, szemüveg-szerű lapocskából áll. A lap félig áteresztő rétegére világít a dobozkából egy lézervetítő, és mi felhasználók, magunk előtt ?lebegve? láthatjuk a virtuális navigációs felületet. A megoldás előnye, hogy fejünk mozgatása nélkül, az előttünk húzódó út felett láthatjuk a napfényben is kellően kontrasztos, mégsem túl domináns térképet. Csak nehogy elkalandozzon a figyelmünk!

www.basys.net

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.