Nem csak DJ-knek szól az új Technics lemezjátszó

2017. február 16., csütörtök, 15:20

Panasonic Technics audio hifi bakelit vinyl lejátszó lemezjátszó bakelit lejátszó analóg lejátszó

Az LP-ként is emlegetett fekete hanglemezek visszatérésére a Panasonic is felkapta fejét, így újraélesztve a szárnyai alá vett Technics nevet, forgalomba bocsátott egy vadonatúj, modernizált lemezjátszót.

SL-1200GR (ezüst kiadás) és SL-1210GR (fekete kiadás) néven látott napvilágot a két lemezjátszó, melyek a sokak számára legendásnak számító Technics hangulatot és minőséget hozzák vissza. Mindkét modell közvetlen meghajtású rendszeren alapszik, az ikonikus tavalyi SL-1200G nyomdokain haladnak tovább. Utóbbi azt is jelenti, hogy az újoncok továbbra is magukba foglalnak a DJ világból származó előnyöket, mint pl. tartós kivitel, megbízható motor és a forgási sebesség variálhatósága. A fő célközönséget a professzionális lemezlovasok és persze a zenekedvelők képezik.

Technics SL-1210GR analóg lemezjátszó

Az elődhöz képest némileg finomítottak a mag nélküli motoron, ill. annak vezérlőjén, emellett a tányér és a hangkar kialakításán is módosítottak. A gyártó szerint így sikerült lejjebb szorítaniuk a jel/zaj viszony miatti torzítást és megbízhatóbb is lett a rendszer, mivel eggyel kevesebb elromolható alkatrészt tartalmaz. Nem kötötte orrunkra a gyártó, hogy pontosan mit módosítottak a korábbi verzióhoz képest, annyit viszont nem árt tudni, hogy a megmunkált felületű, iker-rotoros, közvetlen hajtású motor mindkét oldalán forgó mágnesek találhatók, melyekkel sikerült megszűntetni a technológia nemkívánatos sajátosságaként ismert ún. fogazást.

Technics SL-1210GR analóg lemezjátszó

A korábbihoz képest 800 grammal nehezebb lemeztányér két rétegből áll, alumínium hátoldalán gumi csillapítás található. Utóbbi értelemszerűen a vibrációk elvezetése miatt került oda, hogy ne terjedjenek szükségtelen rezgések a lemez irányába. A gimbal (kettős kardáncsuklós) felfüggesztésű hangkar precíziós csapágyakat és többféle kábel fogadására képes, aranyozott csatlakozókat tartalmaz. Mindennek kétrétegű, szilikonnal szigetelt készülékház ad otthont. Az új lejátszó(k) pontos áráról még nincs tudomásunk, meg nem erősített külföldi források szerint kb. félmillió forint körüli árcédulával kerülnek hamarosan boltokba.

www.technics.com

Technics SL-1210GR analóg lemezjátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.