McIntosh hibrid erősítő érkezik

2017. november 7., kedd, 15:35

McIntosh audio hifi erősítő sztereó erősítő hibrid erősítő McIntosh erősítő McIntosh hifi

Az MA252 integrált sztereó erősítőről azt állítja a McIntosh, hogy ez az első hibrid elektronikájuk. Nincsen benne villanymotor és digitális találmányok sem. Hát akkor mire gondoltak pontosan?

A márka rajongói által jól ismert MC275 stílusára épülő MA252 a gyártó szerint a legjobb vákuumcsöves és solid state áramköri adottságokat kombinálja. Az előerősítő két 12AX7 és további két 12AT7 csővel üzemel, a kimeneti modul viszont egy közvetlen kapcsolású solid state elektronika, amely 8 ohmos hangsugárzókat 100 W teljesítménnyel képes meghajtani.

McIntosh MA252 hibrid csöves sztereó erősítő

A készülék marketingjében lévő hibrid elnevezés megtévesztő lehet, ugyanis az azonos jelzővel rendelkező vetélytársaktól eltérően a McIntosh tisztán analóg utat használ. 2 db aszimmetrikus és 1 db szimmetrikus bemenet található a hátulján, egy mozgó mágneses lemezjátszó csatlakozóval kiegészülve, továbbá egy aktív mélysugárzó kimenetet is nyújt.

McIntosh MA252 hibrid csöves sztereó erősítő hátlap

A kimeneti tranzisztorok szükségtelenné teszik azt a várakozást, aminek a teljesen csöves rendszerek bemelegedése esetén meg kellene történnie. A gyártói közlemény szerint a bekapcsolás pillanatától kezdve máris csúcs kondícióban üzemel az MA252, vezérlését nagyteljesítményű processzor végzi. Ez az első olyan McIntosh, amely elektroncsöveket és a saját szabadalmú Power Guard technológiát egyaránt tartalmazza. Utóbbi a kimenő jelet monitorozza és a túlhajtás elkerüléséhez finombeállításokat végez, nehogy a hangsugárzóink megsérüljenek. Az igényesen polírozott, rozsdamentes acél talppal és masszív hűtőbordákkal valamint csőfedő kalitkákkal dekorált eszköz előlapi OLED kijelzővel informálja használóját.

McIntosh MA252 hibrid csöves sztereó erősítő

A McIntosh MA252 várhatóan év végén kerül európai piacra, 4 500 angol fontnak megfelelő forintért lesz megvásárolható.

www.audiophile-szalon.hu

www.mcintoshlabs.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.