Komoly Zeppelin-riválisként érkezik a NAD VISO 1

2012. május 4., péntek, 08:20

NAD VISO VISO1 iPhone dokkoló aptX hangrendszer Bluetooth

A kanadai gyártó nemrég piacra dobott, prémium kategóriás iPod dokkoló hangrendszere globális szinten elnyerte a szaksajtó tetszését, a hódító hadjárat Magyarországot is elérte, és úgy néz ki, hogy többek közt az angolok hasonló tudású "léghajójának", a hasonló áron kapható Zeppelinnek is komoly konkurenciát jelent.

A NAD VISO 1 első pillantásra úgy néz ki, mint egy kétoldalt megcsonkított Zeppelin, a függőleges dokk-kartól eltekintve azonban rengeteg más tulajdonságában eltér. Túlmenően kissé vaskos kinézetén, elegáns formáin és oldalt sötétlő reflex-nyílásain, kapunk egy aptX kódolású Bluetooth-szal felszerelt, nagyfelbontású hanganyagok lejátszására alkalmas zeneközpontot. A VISO 1 belsejébe épített kettős erősítésű hangszórók - a prospektus szerint - 33 Hz-től képesek megszólalni, ami önmagában meggyőző, a mindössze öt ezrelékes teljes harmonikus torzítás és 24 bit/96 kHz jelfeldolgozás hab a tortán. A távvezérelhető készülék videojeleket is tud továbbítani analóg téren legjobbnak számító komponens kimenetéről. A teljes mértékben digitális erősítéssel dolgozó kütyü elejére biggyesztett dokkoló kar 90 fokban elforgatható, alsó és felső kapcsainak köszönhetően egész biztonságosan képes tartani Apple mobileszközünket.

Ahogy az imént említettük, a NAD VISO 1 aptX (hifi minőséget biztosító) kódolású Bluetooth jeltovábbításra alkalmas, tehát akár vezeték nélkül is képes fogadni muzsikákat. Akik zeneközvetítéshez inkább AirPlay-re vágynak, azoknak külön meg kell vásárolniuk egy AirPort express adaptert. Hogy mennyire szerepel meggyőzően a NAD VISO 1 iPod/iPhone dokkoló hangrendszere, és hogy mennyire kell rettegnie a B&W fejlesztőinek, arra hamarosan mi is választ adunk, egy rendhagyó tesztcikknek nézünk elébe!

www.octogonaudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.