ISE 2012 - DALI

2012. február 2., csütörtök, 11:30

DALI ISE 2012 kiállítás beszámoló hangfal hifi házimozi

Diszkréten berendezett standot épített ki magának a DALI. Az elegánsan kialakított környezet ideális hangulatot biztosított a DALI Fazon sorozat számára, de új termékkel is találkozhattunk, melyet Lars M?ller, a márka sales menedzsere mutatott be nekünk.

"A legeslegjobb hangsugárzó, amit valaha létrehoztunk" ? nyilatkozta Mr. Lars, miközben büszkén bemutatta nekünk az új DALI Epicon sorozat kiállított, 6-os modelljét. Mi tagadás, ez a hangsugárzó szerintünk is gyönyörűre sikerült, nem csak a dán dizájnerek, de a komplett hifi iparág ínyencei szintén elismerően fognak hümmögni, ha egyszer szemtől szembe kerülnek az Epicon 6-al. A termék kabinetje valódi fából készült, nekünk a tölgyborítású változatot sikerült szemügyre venni, egyébiránt vörös rózsafa és zongoralakk-fekete verziók kerülnek majd forgalomba. Az Epicon mindössze 1025 mm-es magassága ellenére közel harminc kilogrammot nyom, mágneseit teljesen az alapoktól kezdve fejlesztették ? ez nem annyira meglepő, ha figyelembe vesszük; valahányszor új DALI hangsugárzó kerül a piacra, amögött mindig újabb és újabb keletű tervezői munka rejlik, a meghajtóegységektől a kabinetig. A brutális, masszív kábelaljzattal felvértezett Epicon modellek a márka felső szegmensébe sorolhatóak, nagyjából hasonló árszinten lesznek a nemrég bejelentett, igen népszerű Euphonia sorozattal.

Az Epicon mellett egy új, három membránnal felszerelt mélysugárzót is volt szerencsénk szemügyre venni. A DALI P-10 DDS egy lefelé néző aktív membránnal és két oldalsó passzív hangszóróval rendelkezik, a rendszert egy 500 wattos, D-osztályú erőstő hajtja meg. A korábban is látott Fazon F5 mellett a kisebb, szintén alumíniumkabinetbe épitett LCR modelleket is láthattuk.

www.dali-speakers.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.