Íme egy kiegészítő, maximalista hifisták részére

2016. augusztus 10., szerda, 06:05

Nordost audio hifi kábel rezgéselnyelő Sort Lift Nordost kiegészítő Nordost hifi Nordost Sort Lift

Sort Lift néven olyan kábeltartót tervezett a Nordost, amely képes hifi rendszerünk vezetékeit mechanikailag elcsatolni szobánk rezgéseitől.

A rezonancia elnyelő komponensek világa nem idegen a főleg kábelekre specializálódott, amerikai székhelyű Nordost számára. A Sort Lift tovább erősíti filozófiájukat, miszerint az úgymond stabil, tömör alapok elengedhetetlenek bármilyen hifi rendszer számára.

Korábban is láttunk már ehhez hasonló kiegészítőket, ám a rafinált kivitelezés miatt ránézésre is sejthető, hogy a Nordost megoldása a hatékony, átlagból kiemelkedő kábeltartók közé tartozik. A lebegő rugós kialakítású Sort Lift a hangfalkábelek, tápkábelek és összekötő vezetékek akusztikai teljesítményét is képes pozitívan befolyásolni azáltal, hogy a kapcsolat közvetítésért felelős jelcsatorna minél kevésbé érintkezik a földdel. Utóbbi a padlóról átvett rezonanciák miatt kártékony a hangra nézve.

Mindazonáltal nem különösebben bonyolult szerkezet a Sort Lift, két elemből áll - egy rugóból és egy talpból. Utóbbi fekete, anódozott alumínium lemez, mely a padlóról érkező esetleges elektromos töltéseket tartja távol. A rugó nikkel-titán ötvözetből készült, a ráhelyezett kábelek rögzítését és felfüggesztését egyaránt megoldja.

Nordost Sort Lift rezgéselnyelő

A Nordost Sort Lift kétdarabos kiszerelésben lesz megvásárolható, a gyártó szerint 0,5 és 1 méteres távolságonként érdemes őket elhelyezni úgy, hogy a kábel egyáltalán ne érintkezzen az alatta lévő felülettel. Értelemszerűen az elosztás nagyban múlik a kábel rugalmasságán is. A gyártó elmondása szerint ez a kis kiegészítő is képes érzékelhetően hatni a hangszínpadra, dinamika tartományra és az alacsony frekvenciás részletekre. A Nordost Sort Lift hamarosan Magyarországon is megvásárolható lesz, érkezésével, árával és személyes kipróbálással kapcsolatban a forgalmazó bemutatótermében lehet érdeklődni.

www.audiocentrum.hu

www.nordost.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.