IFA 2011 - Bowers & Wilkins

Báránybőr és Zeppelin

2011. szeptember 12., hétfő, 11:40

IFA2011 kiállítás fejhallgató fülhallgató iPod BW Bowers Wilkins

Különös módon, idén a Bowers & Wilkins csak az Apple termékek mellé szánt megoldásaira hívta fel látogatóinak figyelmét. Standjukra lépve egyből szemet szúrt a fehér falra kiírt, sokat sejtető szlogen: Listen and you?ll see (?Hallgasd és meglátod?). Volt mit hallgatni - az apró fém emelvényekre helyezett termékek több, mint négy évtizedes fejlesztői munka végeredményeként kacsintgattak a vájt fülűeknek.

Tavaly debütált prémiumkategóriás utcai fejhallgatójuk, a bőrborítású P5 mellé úgy érezték, itt az idő a "Mobil Hi-Fi" filozófiát továbbadni olyan felhasználóknak, akik nem csak utazás, hanem akár intenzív testmozgás mellett sem szeretnének lemondani a hangminőségről. Ennek eredményeként bemutatták első fülhallgatójukat, a hallójáratba illeszkedő C5-öt. Ami első körben valószínűleg sokaknak feltűnt, hogy a C5 vezetékét áthúzták a fülhallgató törzsén, ezáltal kialakítva egy módosítható nagyságú hurkot - a gyártó szerint ez azért praktikus megoldás, mert miután behelyeztük a fülhallgatót, e hurok tágításával a fülkagylóba támaszkodik a kábel - így a C5 véletlenül se pottyanhat ki, elvileg még extrém sportolás közben sem. Egyelőre kérdés marad, hogy hosszabb felhasználás mellett ez  mennyire lesz komfortos funkció, a báránybőrből készült P5-öshöz képest?...

Találkoztunk a szintén tavaly bemutatott, B&W MM-1-es számítógépes hangszórókkal is (melyek idén megkapták asztali hangszóró kategóriában az EISA-díjat) , illetve a Zeppelin Mini iPod dokkoló hangrendszerrel, még mindig nagyon csinosak voltak és jól muzsikáltak - tényleges újdonságot a Zeppelin Air jelentett. A 2009 óta gyártott, EISA-díjas Zeppelin modellen végeztek kisebb ráncfelvarrásokat, kicsit felturbózták a membránkészletét, átalakították a digitális erősítés áramköreit és beépítettek a lejátszót tartó karba egy WiFi antennát, így megszületett az eredeti Zeppelin kicsivel szebben szóló, Apple AirPlay kompatibilis változata ? mely az elődhöz hasonlóan szintén EISA logóval büszkélkedhet. Az iPod/iPhone/iPad felhasználók mellet így már azok is örülhetnek, akik számítógépről szeretnének zenét hallgatni, veszteségmentes tömörítéssel, vezeték használata nélkül.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.