Hazánkban is kapható az Arcam csodakockája

Arcam rCube

2011. december 19., hétfő, 07:15

Arcam iPod iPhone dokkoló hangrendszer audio hifi rCube

Az Arcam is felhasználta komoly fejlesztői múltját, ezúttal a hosszú generációk alatt jól bevált technológiáit próbálta összezsúfolni egyetlen termékbe, mely adott esetben egy 20x20x20 centiméteres kocka... jobban mondva egy prémiumkategóriás iPod dokkoló.

A mindössze 5 kilogrammos rCube belsejében egy 90 watt összteljesítményű erősítő rendszer dolgozik, ebből 2x35 W jut a mély/közép, 2x10 W pedig a magas csatornákra. Az Arcam sajátos, kubista dizájnja diszkrét reakció a piacon fellelhető egyes megoldásokra (pl. B&W Zeppelin), ő nem viszi túlzásba a megjelenést, puritán módon egy mezei dobozkába zsúfolta bele azt a tudást, ami elvileg kimagasló zenei élményt fog nyújtani a felhasználónak. Ahhoz, hogy szolgáltatása teljes körű legyen az rCube-nak, nem elegendő mindössze iPod/iPhone dokkolást nyújtania - ezért a készülék hátulján találunk komponens képi kimenetet, plusz analóg vonalbemenetet, és egy USB csatlakozást, melybe akár az opcionálisan megvásárolható rWave USB-WiFi adaptert is dughatjuk... tehát a szóban forgó zenedoboz vezeték nélküli jel fogadására is képes, akár PC-ről is stream-elhetjük neki kedvenc zenéinket. A tetőlapra helyezett dokkoló egységet egy külön fedél védi esetleges porszennyeződések ellen, a dokkoló mögött külön kapaszkodó részt alakítottak ki, ezzel szolgálva a hordozhatóságot. A termék belső akkumulátorának köszönhetően akár 8 órán keresztül is elmuzsikál és távkapcsoló is jár hozzá.

Amennyiben iPod/iPhone készülékünkről szeretnénk vezeték nélkül zenét közvetíteni, opcionálisan megvásárolhatjuk az Arcam rWand+ kiegészítőt, mely tulajdonképpen egy 30-tűs csatlakozással ellátott jeltovábbító. Az aprócska segéd jó megoldás lehet, ha nem szeretnénk külön hálózati beállításokkal bíbelődni, ugyanakkor igényt tartunk a jelveszteség nélküli hangzásra - csak le kell töltenünk az Apple Appstore-ból az ingyenes rWand+ alkalmazást, ezt követően 10 méteres hatótávon belül küldhetünk zenét az rCube számára.

A fekete és fehér színekben készülő rCube valamennyi zenei stílust remek minőségben közvetíti (legalábbis a termékvideóból erre következtethetünk), s a kategóriában megszokott, 600 Eurós összegért vásárolható meg - itthoni forgalmazójánál, a Házimozi Stúdió kínálatában is elérhető.

www.hazimozistudio.hu

www.arcam.co.uk

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.