Beyerdynamic Xelento utazó audiofileknek

2017. október 11., szerda, 13:30

Beyerdynamic audio hifi fejhallgató fülhallgató Tesla high end hifi fülhallgató Beyerdynamic fülhallgató Tesla hangszóró

A Beyerdynamic mérnökeinek sikerült miniatürizált formában elkészíteni egy Tesla hangszórós rendszert, így született meg a Xelento.

A Beyerdynamic szabadalmaként ismert Tesla hangszóró korábban csak nagyméretű fejhallgatóikban volt megtalálható, a Xelento Remote az első termékük, amely elmondásuk szerint a klasszikus nagytestvérek zenei élményét nyújtja, csak éppen sokkal kisebb méretben.

Beyerdynamic Xelento Remote fülhallgató doboz

Nem csak az akusztikai teljesítmény figyelemreméltó, hanem a komfort érdekében megformált, cseppformájú hangszórókamra. Utóbbi szinte belefolyik a hallgató fülébe, ezáltal hosszú távon sem okoz nyomást vagy egyéb, zeneélményt rontó frusztrációt.

Beyerdynamic Xelento Remote fülhallgató

Nincsen egyértelmű ajánlás arra, hogy milyen forráseszközzel hozható ki belőle a maximum, sőt, míg a hasonló kategóriájú fülhallgatók nélkülözik a mikrofonos headset modult, addig a Xelento ezt a szolgáltatást is kínálja, kompatibilis Android és iOS mobileszközökkel is. A Németországban tervezett és gyártott rendszer úgy készült, hogy állja a mindennapi bevetéseket. Kábelének csatlakozója moduláris, vezetőszála ezüstözött bevonatú, ezáltal jelhordozó képessége is jobb.

Beyerdynamic Xelento Remote fülhallgató

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk, hogy a Bluetooth töretlen népszerűségének köszönhetően e típusból is fog készülni vezeték nélküli (Xelento Wireless) változat. Utóbbi hangminősége már elöljáróban vitatható, hiszen a precíz hangszórók megkövetelik a veszteség nélküli jelátvitelt. Másfelől aptX HD kodek található a Xelento Wireless vevőegységében, amely (feltéve, hogy a küldő eszköz is támogatja) messze jobb hangzást nyújt, mint a standard Bluetooth.

Beyerdynamic Xelento Wireless fülhallgató

A Beyerdynamic Xelento Remote és Xelento Wireless fülhallgatók már Magyarországon is meghallgathatók; a vezetékes változat 299 990 forintért rendelhető, a vezeték nélküli verzió áráról egyelőre nincs tudomásunk.

basys.hu/beyerdynamic

europe.beyerdynamic.com

Beyerdynamic Xelento Remote fülhallgató

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.