Az Emotiva visszavág

2016. december 16., péntek, 11:40

Emotiva audio hifi házimozi processzor végfok erősítő sztereó erősítő hifi erősítő házimozi processzor házimozi végfok házimozi erősítő Emotiva hifi Emotiva házimozi Emotiva sztereó erősítő Emotiva házimozi erősítő

Sztereó és házimozi rendszert építők számára is ígéretesek lehetnek az Emotiva új, BASX szériás készülékei, melyek immár itthon is megvásárolhatóak.

Nemrégiben került nyilvánosságra az Emotiva jelenlegi legfrissebb, kimondottan pénztárca kímélő BasX termékcsaládja. A sorozat többek közt két házimozi (A-700 mint 7-csatornás és A-500 mint 5-csatornás elektronika), illetve két sztereó (A-300 végfok és TA-100 integrált sztereó erősítő) készüléket is tartalmaz.

Emotiva BasX A-500 házimozi végfok belső

Mindössze 10 centis magasságuknak köszönhetően mindegyikük könnyen beilleszthető meglévő készülékállványokba, de helytakarékosságuknál még vonzóbb az áruk, egész konkrétan:

- Emotiva A-700 (7-csatornás házimozi végerősítő): 268 990 Ft

- Emotiva A-500 (5-csatornás házimozi végerősítő): 223 990 Ft

- Emotiva A-300 (sztereó végerősítő): 178 990 Ft

- Emotiva TA-100 (integrált sztereó erősítő): 178 990 Ft

- Emotiva MC-700 (házimozi processzor): 268 990 Ft

Emotiva BasX MC-700 házimozi processzor

Az újoncok jó beruházást jelenthetnek azoknak, akik meglévő házimozi rendszerüket szeretnék frissíteni, kiegészíteni pl. magassági háttérsugárzókkal. Másfelől akik most először váltanának HDMI felületen működő készülékláncra, de nem tartanak igényt a Dolby Atmos/DTS:X formátumokra, azoknak érdekes alternatívát jelenthet az MC-700 házimozi processzor. Utóbbi főleg köszönhető annak, hogy ennyire alacsonyan árazott többcsatornás előerősítővel ritkán találkozunk, ami azt illeti, minden általunk ismert vetélytársnál kedvezőbb kondíciót valósított meg az Emotiva. Az MC-700 támogatja a nagyfelbontású DTS-HD Master Audio és Dolby TrueHD formátumokat, rendelkezik HDMI 2.0a (HDCP 2.2-kompatibilis) csatlakozókkal is. Így a processzorok alapvető feladatát látja el, a konzumer készülékek jól csengő extrái (pl. internetrádió, okostelefonos applikációról történő vezérlés stb.) nélkül. Mindezt a gyártó leírása alapján kompenzálja a felhasználóbarát kivitel, az alaptartozék telepítő mikrofonnal végezhető szobaakusztika korrekció és persze a várakozáson felüli hang.

Emotiva BasX A-700 házimozi végfok belső

Az Emotiva végerősítői "csak" a hangfalak meghajtására szolgálnak, tehát a jelfeldolgozásért szükséges processzor (pl. az MC-700) is szükséges ahhoz, hogy működő hangrendszerünk legyen. Ettől függetlenül tény, hogy más cég jelenleg nem kínál ilyen olcsón végfokokat. Így az A-700/A-500 jó fejlesztési lehetőség lehet azok számára, akik meglévő, előerősített kimenettel rendelkező házimozi erősítőjükhöz szeretnének "extra izmot" hozzárendelni.

Emotiva BasX toroid trafó

Az A-300 sztereó végerősítő lapos profiljának köszönhetően nem csak sztereó hifi felhasználás során állja meg a helyét, hanem olyan AVR-ek mellett is, melyek támogatják a manapság divatos Dolby Atmos vagy DTS:X technológiákat, de a magassági háttérsugárzó hajtásához szükséges jelet csak vonalszinten biztosítják.

Emotiva BasX TA-100 sztereó erősítő

A BasX TA-100 ugyancsak okosan összeválogatott szolgáltatás-koktélt mutat fel annak ellenére, hogy ránézésre nem különösebben bonyolult szerkezet. Egyrészről csatornánként 50W teljesítmény leadására képes, ami egy kisebb/közepes alapterületű szobában bőven elegendő lehet. Másrészt előlapi kijelzőt és impulzus potmétert egyaránt kapunk, az alumínium készülékházban pedig toroid trafó és DAC is rejtőzik, kiegészülve egy FM rádióvevővel és egy MM/MC kompatibilis phono bemenettel.

Emotiva BasX TA-100 sztereó erősítő hátlap

A szokásos koaxiális és optikai digitális bemeneteken kívül számítógépes kapcsolatra szolgáló USB aljzat is rendelkezésre áll, így számítógépes asztal közelében és a nappaliban is kamatoztatható a TA-100 tudása.

Emotiva BasX capacitors

Az Emotiva BasX sorozat valamennyi tagja már előrendelhető, mi több, bevezető akcióban még kedvezőbb árakon szerezhetik meg őket a filmek és zenék kedvelői. A kedvezményt és részletesebb termékinformációkat illetően a Házimozi Stúdió honlapján lehet tájékozódni.

www.hazimozistudio.hu

Emotiva BasX A-700 házimozi végfok

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.