Új Emotiva erősítők

2018. március 14., szerda, 17:15

Emotiva audio hifi erősítő monoblokk végfok végerősítő Emotiva hifi Emotiva erősítő hifi erősítő hifi végfok mono végfok sztereó végfok

Három új modellt mutatott be a kedvező ár/érték arányú hifi és házimozi készülékeiről ismert Emotiva. Az XPA-DR néven debütáló trió high end teljesítményt ígér azoknak, akiknek a hangminőség mellett a határtalan dinamika is kritérium.

Az Emotiva GEN3 erősítőinek fő újdonsága a moduláris kialakítás volt, ami egyfelől megkönnyítette a gyártó dolgát (mert ugyanazt a készüléket és tápegységet tudják alkalmazni 2-től 7 csatornáig), másfelől a felhasználónak ezzel megadták a jövőbeni bővítés lehetőségét. Úgy tűnt azonban, hogy a gyártó nem fektet többé hangsúlyt az extrém magas teljesítményű, még kifinomultabb hangú, tehát kifejezetten audiofileket megcélzó gépszörnyekre - szerencsére tévedtünk. Az újoncok azonos alapokon nyugszanak, de a gyártó állítása szerint még dinamikusabbak és összességében szebben szólnak, mint a GEN3 család. Noha egyelőre nem erősítette meg az Emotiva, hogy az XPA-DR opcionálisan frissíthető lesz további modulokkal, a fotók alapján mégis erre lehet következtetni.

Emotiva XPA-DR1 dual modul

Az XPA-DR erősítők képezik tehát az Emotiva aktuális referencia termékkörét. Áramköri topológiájuk ugyanaz, mint az XPR szériáé. Bemeneti moduljuk egyedi építésű, keresztbe linkelt áramforrással, amely szimmetrikus feszültségerősítő modult hajt meg. A gyártó szerint így hihetetlenül pontos és tiszta hangot tudtak elérni. A végfok alkatrészeit egyedileg válogatták össze (ez az, ami előrelépés a GEN3-akhoz képest), a jelút teljesen szimmetrikus és differenciális.

Emotiva XPA-DR1 mono végfok

A trió egycsatornás, monoblokk erősítőként alkalmazható tagja (XPA-DR1) 650 W RMS teljesítményt nyújt 0,1 % THD mellett 8 ohmon, ami brutálisnak is nevezhető adat, így a megfelelő hangsugárzóval egy élő koncert hangnyomásszintje is megközelíthető.

Emotiva XPA-DR1 mono végfok hátlap

Az eggyel nagyobb testvér (XPA-DR2) is kamatoztatja az Emotiva elveit, teljesen diszkrét elrendezésben tartalmaz két csatornát, nem kevésbé meggyőző teljesítménnyel (2 x 550 W). A háromcsatornás verzió (XPA-DR3) esetében 450 W a rendelkezésre álló tartalék, így bármelyik készüléket választjuk, szinte biztos, hogy dinamikában és hangerőben nem lesz hiány.

Emotiva XPA G3 power supply

Valamennyi DR-szériás Emotiva végerősítőt ellátták mikroprocesszor által vezérelt túlmelegedés és rövidzár, valamint földelési hiba elleni védelemmel. Topológiájuk A/B osztályú, áramellátásukért kapcsolóüzemű tápegység felel. A processzor/előerősítő felől alkalmazhatunk RCA és XLR csatlakozós kábelt is, a kimenetek audiofil szintűek és fogadnak banándugót is. Az új végerősítők már előrendelhetők, további termékinformációkkal és árakkal kapcsolatban érdemes meglátogatni a Home Movie honlapját.

homemovie.hu

Emotiva XPA-DR3 végfok belső

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.