Sztereó újdonságokat jelentett be a Denon

2013. augusztus 6., kedd, 11:55

Denon Denon 1520 audio hifi erősítő hifi erősítő CD-lejátszó PMA-1520 DCD-1520

Apró simításokat végeztek a cég felső kategóriás integrált erősítő és CD-lejátszó párosán, a PMA-1520AE valamint DCD-1520AE készülékeken. A frissített modelleket változatlanul a minőségre vágyó zenerajongóknak szánják, megspékelve néhány manapság népszerű szolgáltatással.

Denon PMA-1520 és DCD-1520Denon PMA-1520 integrált sztereó erősítőDenon PMA-1520 integrált sztereó erősítőDenon PMA-1520 hátlapDenon DCD-1520 CD-lejátszóDenon DCD-1520 CD-lejátszóDenon DCD-1520 CD-lejátszó hátlap

Az október középétől Magyarországon is kapható készülékpáros nagyon magas elvárások szerint lett elkészítve: az erősítő UHC-MOS Single Push-Pull áramkörén végeztek apró foltozgatásokat, nem spóroltak a hifi készülékeknél kiemelt fontosságú, vibrációmentes készülékházzal sem. Amellett, hogy az erősítő falai vaskos alumínium lemezekből épülnek fel, a több blokkra szétválasztott belsőben kiemelt figyelmet szenteltek a trafóra is, melynek stabilizálásához rezgéselnyelő anyagokat használtak fel. A digitális és analóg áramkörök külön-külön tápegységet birtokolnak, ugyancsak említésre méltó az előlapi hangerőszabályzó potméter. Utóbbinak nagy átmérője mellett még fontosabb tulajdonsága, hogy tervezői tudatosan fáradoztak a külső zajok lecsökkentésén - elsőre talán sokan nem is gondolnák, hogy ez is kihatással lesz a hangminőségre. A vastag fém előlap mögött olyan alkatrészek rejtőznek, melyeket a Denon tervezői külön-külön válogattak össze az optimális teljesítmény érdekében. A Denon PMA-1520-AE 4 Ohm mellett csatornánként 140 W teljesítmény leadására képes, tehát álló hangfalakat is gond nélkül meghajthat.

Denon PMA-1520 integrált sztereó erősítő

A DCD-1520AE CD-lejátszót szintén felruházták néhány újítással, példának okáért belekerült egy alacsony súlypontú, új fejlesztésű meghajtó mechanika. Készülékháza a PMA-1520AE erősítőéhez hasonlóan masszív kivitelű, többszörös árnyékolással. Hatalmas kijelzője szinte elvonja figyelmünket az oldalra szerelt USB-bemenetről, mely Apple mobileszközökről és flash memóriás adathordozókról egyaránt képes zenefájlok beolvasására. A DCD-1520AE komoly előnnyel is bír, nem csak lemezmeghajtóként, hanem USB D/A konverterként is használhatjuk, ezt ma még viszonylag kevés cég valósítja meg CD-lejátszókon.

Denon DCD-1520 CD-lejátszó hátlap

A két készülék előreláthatólag október 15-étől itthon is kapható lesz, pontos fogyasztói árukról a magyarországi forgalmazónál lehet érdeklődni.

hu.horn.eu

www.denon.hu

Denon DCD-1520 CD-lejátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.