Michi Q5 transzport DAC hamarosan

2024. október 3., csütörtök, 09:10

Rotel Michi audio hifi DAC high end DA konverter Rotel Michi Rotel hifi Rotel DAC Michi DAC high end DAC

Új forráseszközzel bővül a Rotel prémium ágazataként tevékeny Michi termékfelhozatala. A Q5 néven bejelentett eszköz tetszés szerint CD lejátszó, futómű, illetve D/A konverter módban is használható lesz. Az első darabok csak jövőre érkeznek Magyarországra, addig rövid hírben tekintjük át főbb jellemzőit.

Rotel Michi Q5 DAC X3 sztereó erősítőRotel Michi Q5 DAC X3 sztereó erősítőRotel Michi Q5 high end DACRotel Michi Q5 high end DACRotel Michi Q5 high end DACRotel Michi Q5 high end DACRotel Michi Q5 high end DACRotel Michi Q5 high end DAC hátlapRotel Michi Q5 high end DACRotel Michi Q5 high end DAC

A Rotel Michi széria eddig is tartalmazott integrált/elő/végerősítőt, de kifejezetten forráseszközt nem. Ezt a hiányt tölti be a napokban bejelentett Q5, ami azt jelenti, hogy a szerencsés felhasználók akár teljesen Michi készülékekből álló láncot is össze tudnak állítani. De mit tud pontosan az új forráseszköz?

Rotel Michi Q5 high end DAC

A felső gépállásból készült fényképeken jól látszik, hogy a masszív, CNC-mart alumíniumház tetejébe egy CD-futóművet építettek. Utóbbi falait szénszál és alumínium elemek képezik, vibrációcsökkentés céljából rugós "lebegő" felfüggesztéssel kiegészítve. Kiemelt figyelmet fordítottak a motor áramellátásának elszigetelésére is. CD-lemez lejátszás esetén a leendő tulajdonos tudja eldönteni, hogy a beépített 8 csatornás DAC chippel (ES9028 PRO), vagy külső D/A konverterrel kíván zenét hallgatni. A jelút szimmetrikus áramkörön halad végig és RCA, illetve XLR analóg hangkimenetben végződik.

Rotel Michi Q5 high end DAC hátlap

Az analóg és digitális részek tápellátásáról két különálló, házon belül gyártott toroid transzformátor gondoskodik. A szeparált tápcsatornákkal állítólag jelentős zaj és interferenciacsökkentést tudtak megvalósítani. A futómű jelét optikai vagy koaxiális kábellel lehet továbbítani. Ugyanezek bemenet formában is rendelkezésre állnak, kiegészítve egy számítógépes USB-B csatlakozóval. Utóbbi használata esetén jó tudni, hogy a Michi Q5 Roon Tested tanúsítványt is kapott. Letisztult előlapján csak egyetlen kapcsológombot látunk, fölötte színes TFT kijelzővel, mely albumborítók és egyéb lejátszási információk mutatásával emeli a vizuális hangulatot. Vezérlésben a tartozék távvezérlő segít, de az RS2323 és Ethernet portokon keresztül okosotthon alapú rendszerintegráció is lehetséges.

Rotel Michi Q5 high end DAC

A Michi Q5 transzport/DAC előreláthatólag 2 399 000 forintba fog kerülni. Forgalmazása idén novemberben veszi kezdetét, az első magyarországi darabokra 2025 februárjáig kell várni. A pontos érkezéssel, személyes kipróbálással, további termékinformációkkal kapcsolatban az Aymara Kft. munkatársainál célszerű érdeklődni.

aymara.hu

rotel.com

Rotel Michi Q5 high end DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.