FiiO fülesek férkőznek felénk

2017. november 23., csütörtök, 15:40

FiiO audio hifi fülhallgató FiiO fülhallgató hifi fülhallgató FiiO hifi fülhallgató

Négy teljesen friss in-ear, azaz hallójáratba illeszkedő fülhallgatót mutatott be a FiiO. A párezer forinttól induló, új F sorozat legnagyobb, lengőnyelves hangszórókkal felszerelt tagjának ára sem lépi át a 40 000 Ft-os határt.

Épphogy letesztelünk valamilyen FiiO eszközt (legyen az akár DAP, akár fejhallgató erősítő) és kisvártatva érkezik a még frissebb, még okosabb verzió. Fülhallgató fronton sem unatkozik a cég: 4 új modellt is üdvözölhetünk tőlük F1 (5 990 Ft)/F3 (7 990 Ft)/F5 (24 990 Ft)/F9 SE (34 990 Ft) F9 (39 990 Ft) néven.

FiiO F9 SE fülhallgató

Utóbbi több szempontról is figyelemreméltó, egyfelől hibrid felépítésű, mivel 9,2 mm átmérőjű, polimerből készült dinamikus hangszóróján kívül két balanced armature, azaz lengőnyelves motort is tartalmaz. Utóbbiak a középső és magas frekvenciákat szólaltatják meg, vezetéke moduláris, használható 3,5 mm-es és 2,5 mm-es szimmetrikus Jack csatlakozókkal is.

FiiO F5 fülhallgató

Az MMCX csatlakozókkal felszerelt, ugyancsak moduláris csatlakozós FiiO F5 belsejében leheletvékony, titánból készült membrán található, amely a gyártó közleménye alapján a tranzienseket jobban képes leközölni. Mindennek precízen kidolgozott, galvanizált alumínium ház nyújt biztonságot.

FiiO F5 fülhallgató

Az F5 kábelét aramid rostokkal erősítették meg, vezetőszálai oxigénmentes rézből készültek. További hab a tortán, hogy iOS és Android mobileszközökkel is működő, mikrofonos headset modul sem maradt ki a füles szolgáltatásai közül.

FiiO F5 fülhallgató kábel

Az F3 különlegessége részben az, hogy opcionális fülhoroggal is használható, emellett külsejét fekete, piros és kék színűre is varázsolhatjuk a mellékelt borítókkal. E fülhallgatóban grafén nevű anyagból készült, mindössze 0,335 nm vastagságú hangszóró található, kábele pedig poliuretán köpennyel készült, hogy tartósabb legyen.

FiiO F3 fülhallgató

A FiiO F1 is tartósságot sugall, figyelembe véve, hogy nagyobb testvérével azonos kábellel és alumínium mikrofonos headset modullal rendelkezik. Hangszórókamrájának kijáratát 45 fokban elfordították, hogy stabilan üljön a fülben, kapszuláinak tömege oldalanként mindössze 2,4 gramm, aminek köszönhetően, a gyártó szerint, szinte észre se venni, hogy épp viseljük az eszközt.

FiiO F1 fülhallgató

Mindegyik füles már itthon is kipróbálható és megvásárolható, hamarosan kimerítő cikkekben térünk vissza rájuk itt, az AV-Online hasábjain.

www.fiio.hu

FiiO F1 fülhallgató

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.