Elektrosztatikus fejhallgatót készített a MrSpeakers

2018. január 16., kedd, 05:10

MrSpeakers audio hifi fejhallgató high end hifi fejhallgató MrSpeakers fejhallgató elektrosztatikus hangszóró elektrosztatikus fejhallgató

VOCE néven látott napvilágot az amerikai cég első elektrosztatikus fejhallgatója. Közleményük szerint az újonc a legjobb dinamikus és síkmágneses rendszerek előnyét ötvözi.

MrSpeakers VOCE high end fejhallgatóMrSpeakers VOCE elektrosztatikus fejhallgatóMrSpeakers VOCE elektrosztatikus high end fejhallgatóMrSpeakers VOCE fejhallgató csatlakozó

A MrSpeakers ismét meglepte rajongótáborát egy még frissebb és minden eddiginél jobb fülessel. A 88 mm-es sztatikus hangszóróval rendelkező rendszer, mindössze 2,4 mikron vastagságú membránja 10 Hz-től képes megszólaltatni a hangokat. Tudni kell azonban, hogy az ilyen eszközök hajtásához speciális erősítő szükséges. A VOCE kompatibilis a Stax Pro-bias modelljeivel és más, 580 voltos feszültséggel dolgozó elektronikákkal.

A benne lévő technológiától eltekintve, üdvözölhetünk szokványossá vált MrSpeakers motívumokat is, mint pl. a rendkívül rugalmas NiTinol fejpántot, amely csekély tömege mellett rendkívül rugalmas, hosszú idő múlva is megőrzi alakját.

MrSpeakers VOCE fejhallgató csatlakozó

A füles mellé moduláris, 2 m hosszú, egyedileg tervezett, ezüst bevonatú réz vezetőszálas kábel jár, melynek teflon házas csatlakozójában tömör réz tüskék találhatók. Tartozékai közt szerepel egy kábelrekeszes tároló is (a korábbi MrSpeakers füleseket csak kihúzott kábellel lehetett tokjukba tenni), emellett három különféle finomhangoló szett választható hozzá, melyekkel saját ízlésünkre hangolhatjuk a rendszert.

MrSpeakers VOCE elektrosztatikus high end fejhallgató

A gyártó szerint az volt a céljuk, hogy a VOCE által kézbesítsék a sztatikus fejhallgatók izgalmát olyan dinamikával és alsó frekvenciás karakterrel, amit eddig tipikusan a csúcskategóriás síkmágneses (planar magnetic) technológia produkált. Az első darabok 2018 februárjától kerülnek boltokba kb. 3000 dollárnak megfelelő forintért.

www.audiocentrum.hu

www.mrspeakers.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.