DTS Virtual:X házimozi erősítők

2017. november 21., kedd, 12:10

Denon Marantz audio házimozi erősítő házimozi erősítő Denon házimozi Marantz házimozi DTS Virtual:X Denon házimozi erősítő Marantz házimozi erősítő

A Denon és a Marantz egyes házimozi erősítői mostantól támogatják a DTS Virtual:X térhatású hangformátumot, melynek lényege, hogy a magassági háttérsugárzók általi élményt szimulálják 7.1, 5.1 sőt, akár 2.0 hangsugárzó kiosztás esetén is.

Tegnap került nyilvánosságra, hogy a Marantz és Denon bizonyos házimozi erősítőiben szoftverfrissítés útján a felhasználók elérhetik a DTS Virtual:X hangformátumot. Ennek elméleti előnye, hogy fizikailag létező magassági háttérsugárzók nélkül is olyan térhatást tud létrehozni, amely a DTS:X hangmezejét megközelítő élményt nyújt.

DTS Virtual:X Marantz házimozi erősítő

Az említett technológia akkor is elvégzi az ún. konvertálást, ha a műsor hangja csak sztereóban áll rendelkezésre, legfeljebb pedig 7.1 konfigurációban képes kamatoztatni tudását. A Marantz termékei közül az NR1608 és SR5012 firmware frissítés útján már most is rendelkezésre bocsátja a formátumot, jövő tavasztól pedig az SR7012/SR6012 és AV7704 modelleken is elérhető lesz. Ami a Denon céget illeti, aktuális készülékeik közül az AVR-X1400H/AVR-X2400H/AVR-X3400H teszi lehetővé a Virtual:X formátumot, ugyancsak 2018 tavaszán pedig a nagyobb, AVR-X4400H és AVR-X6400H tulajdonosok is kipróbálhatják a DTS új technológiáját. Ha ez beválik, akkor hangsugárzó bővítés nélkül is új életet lehelhetnek bevált konfigurációikba a házimozizás megszállottjai.

DTS Virtual:X Denon házimozi erősítő

A szóban forgó házimozi erősítők a hivatalos viszonteladóknál (többek közt az Allée Denon márkaboltjában is) előzetes egyeztetést követően meghallgathatóak.

hu.horn.eu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.