Audiofil hang Sonosból?

2014. április 1., kedd, 08:25

Arcam DAC DA konverter SonLink Sonos Sonos DAC Arcam DAC Arcam SonLink

Lehetséges. Az Arcam talált valamit, amire nincsen alma gravírozva, mégis nagyon népszerű, de azért szólhatna jobban: a Sonost. Így a brit hifi-gyártó cég legújabb terméke, nem meglepő módon egy DAC, kifejezetten Sonos zónajátszóhoz. Ígéretes!

Arcam SonLink Sonos DACArcam SonLink Sonos DACArcam SonLink Sonos DACArcam SonLink Sonos DAC hátlapArcam SonLink Sonos DAC hátlap

A Sonos vezeték nélküli multiroom rendszerére már kitértünk egy korábbi cikkünkben. Bizonyára sokan látták, vagy éppen használják a ZP 90 zónajátszót, amely biztosítja az internetrádiók, hálózaton tárolt zenék és még sok tartalom továbbítását a hangrendszerünk felé. Igen, de ha nem csak internetrádiót hallgatunk, a vájtfülű hifistáknak szemet (vagy inkább fület) szúrhat, hogy a Sonos D/A konvertere nem a maximalista zenerajongók igényeire lett kihegyezve.

Arcam SonLink Sonos DAC

Ha már rendelkezünk otthon egy komoly hangfal-erősítő párossal, de a Sonos-on kívül nincsen más D/A konverterre szoruló készülék, akkor az Arcam SonLink lesz a befutó. Mi is a SonLink? Tulajdonképpen ugyanúgy digitális/analóg jelátalakító, mint mondjuk az rDAC, egy különbséggel: ez a szerkezetet pontosan akkorára tervezték, hogy idomuljon a fent említett zónajátszóhoz. Tehát fogjuk a ZP 90-et, digitálisan rácsatlakoztatjuk a SonLink-re, és máris élvezhetjük a stúdióminőségű zenéinket. Utóbbi nem túlzás, mivel a készülék lelke egy TI PCM5102 192 kHz/24 bit-es chip. A SonLink ezzel újfajta kategóriát testesít meg, és tudását vélhetőleg kedvezőbb áron nyújtja az eredeti, nála jóval több csatlakozással felvértezett rDAC-hoz képest.

Arcam SonLink Sonos DAC hátlap

Az Arcam SonLink Magyarországon is elérhető lesz, érkezéséről és pontos áráról az itthoni forgalmazónál lehet érdeklődni.

www.hazimozistudio.hu

www.arcam.co.uk

Arcam SonLink Sonos DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.