A neve elárulja - itt kezdődik az audiofil kategória

2017. november 29., szerda, 12:00

Pro-Ject audio hifi vinyl bakelit lejátszó lemezjátszó analóg lemezjátszó Pro-Ject lemezjátszó

A világ egyik legnagyobb high end lemezjátszó gyártója, a Pro-Ject, karácsony előtt egy audiofil bombát dob a piacra Debut III S Audiophile néven.

A Debut régi név a Pro-Ject kínálatában és ma már egy picit megtévesztő is. A Világ, illetve a piac elszaladt mellette, na nem előre, hanem épp hátrafelé. A nevéből ítélve azt gondolhatnánk, ez valami alap, olcsó típus, miközben ma a piac hatalmas szeletét a nála nagyságrendekkel "egyszerűbb" divatlemezjátszók adják. A Pro-Ject tulajdonképpen már azzal is rendbe tehette volna a régi névből fakadó félreértéseket, ha a meglévő, Debut generáció neve mögé biggyeszti az audiofil jelzőt, mutatva, hogy ez más, mint a tömegcikkek. Ám az ausztriai csapat nem érte be ennyivel, megpakolta néhány extrával, újdonsággal és egy picit át is faragta a modellt.

Mit kapunk a Debut III S Audiophile típustól?

Az alap természetesen a Debut lemezjátszó harmadik generációja, ami az első csavartól az utolsóig Csehországban készül. Vázát vaskos MDF táblából esztergálták. Ennek közepén, a rozsdamentes acél tengely réz perselyben forog és tartja az acél lemeztányért. A vázban szíjhajtásos DC motor dolgozik, a teljes egészében alumínium hangkar egy darabból megmunkált, S alakú, 8,6 colos változat, állítható VTA-val.

Pro-Ject Debut III S Audiophile - Ortofon Pick It 25A hangkar

Az Audiophile modell egyik különlegessége az ezüst tekercselésű, Ortofon Pick It 25A hangszedő, ami önmagában is kb. 100 eurós tétel, továbbá az új, elasztomer/alumínium szendvics szerkezetű láb, ami a gyártó szerint "tökéletesen" elcsatolja a lemezjátszót az asztal vagy állvány által közvetített rezgésektől.

Pro-Ject Debut III S Audiophile lemezjátszó talp

Mindezek mellett, még mintegy ráadásként része a csomagnak egy akril fedél és a Connect It kábel, ami a hírek szerint egy nagyon jól sikerült típus. (itt meg is kérdezzük Kedves Olvasóinkat, hogy teszteljük-e ezt az összekötő kábelt?)

Pro-Ject Debut III S Audiophile lemezjátszó

Az új S modell fekete és fehér színekben készül, és ránézésre is különbözik a korábbi Debut modellektől. Mintha meghízott volna egy kicsikét. Talán a hangkar alatti új fészek teszi, vagy a cég új P logója? Mindegy is. A lényeg, hogy mutatós darab. A Pro-Ject Debut III S Audiophile az elődöktől eltérően, csak fekete és fehér lakkozással készül. Tehát a kissé bohókás, vagyis dizájnos piros változatról le kell mondanunk.

A hazai elérhetőségről és árról cikkünk írásakor még nem volt pontos információnk.

www.audiocentrum.hu

www.project-audio.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.