JBL LIVE 200BT nyakpántos Bluetooth fülhallgató teszt

2019. december 30., hétfő, 17:55

JBL audio fülhallgató Bluetooth JBL fülhallgató Bluetooth fülhallgató fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató JBL fülhallgató teszt Bluetooth fülhallgató teszt JBL Bluetooth fülhallgató teszt

A nemrégiben tesztelt JBL LIVE 220BT nyakpántos fülhallgató jó benyomást tett ránk a kialakításával és ár/érték arányával. A JBL belépőszintű, a LIVE 220 paramétereivel rendelkező vezeték nélküli fülhallgatója, a LIVE 200BT vajon képes hozni a nagyobb testvér minőségét?

Küllem

A JBL LIVE 200BT megtévesztésig hasonlít nagyobb testvérére, szinte csak a kezelőszervek számában tér el. Kialakítása szintén nyakpántos, hallójáratba illeszkedő kivitelű. A nyakpánt anyaga szilikongumival borított műanyag. A fülhallgatók textil bevonatú vékony kábeleken csatlakoznak a pánthoz, és mivel a kezelőszervek a nyakpántba vannak integrálva, így a vékony vezeték szinte súlytalan hatást kelt. A kapszulák alumíniumból készültek, belsejükben oldalanként egy 8 mm-es, dinamikus hangszóróval.

JBL LIVE 200BT fülhallgató

A kellemes formaterv divatos színekkel párosul, a kínálat: fekete, fehér, kék, zöld és piros. A háromgombos vezérlés a jobb oldali szarvon kívül helyezkedik el, így a használata kényelmes és nem igényel megszokást. A LIVE 200BT-nél is elérhető a TalkThru és az Ambient Aware szolgáltatás. A belső oldali nyomógombbal aktiválhatjuk a mikrofont, így a külső hangok felerősödnek és segíti a jobb tájékozódást, vagy a zenét kikapcsolva a mikrofonon keresztül halljuk a beszélgető társunkat anélkül, hogy a fülhallgatót ki kellene venni a fülünkből.

JBL LIVE 200BT nyakpántos Bluetooth fülhallgató

Használat közben

A Bluetooth 4.1 verziónak köszönhetően a fülhallgató képes egyszerre két eszközhöz is csatlakozni. Valós élethelyzet: a tableten nézett film közben nem szalasztjuk el a beérkező fontos telefonhívásokat.

A csatlakozás egyszerű, a bekapcsoló gomb hosszan történő nyomva tartásával készen áll a használatra, így a telefonon rákeresve már láthatjuk a fülhallgatót és rányomva pillanatok alatt létrejön a stabil kapcsolat.

A nyakpánt viselése kényelmes, a gumírozott bevonat kevéssé hajlamos a csúszkálásra, de azért sportoláshoz nem ideális, mivel intenzív mozgás közben képes önálló életet élni.

JBL LIVE 200BT nyakpántos Bluetooth fülhallgató

A fülhallgatók apró méretűek, így viselésük kényelmes, igaz a tartozék szilikon illesztékekkel hajlamosak a kicsúszásra és a zajszigetelése messze nem tökéletes. A fülhallgatókat a fülből kivéve mágnesesen összekapcsolva spórolhatunk az energiával és a kábelek nem gubancolódnak össze.

A 10 órás zenehallgatási idő ideális fülhallgatóvá teszi a mindennapos utazás vagy irodai munka melletti zenehallgatáshoz.

Telefonáláshoz csendes környezetben ajánlott, de a továbbított hang vékony és tompa. Mivel a mikrofonok eléggé távol helyezkednek el, így zajos környezetben a beszédérthetőség már nem mindig megfelelő.

Videó vagy tv nézésnél a 254 ms-os késleltetés miatt csúszás érzékelhető a kép és a hang között.

JBL LIVE 200BT nyakpántos Bluetooth fülhallgató tartozékok

Hangminőség

A szokásos bejáratást követően a meghallgatást Samsung Galaxy Note okostelefonnal végeztük TIDAL streaming szolgáltatással.

A teszten hallgatott zenék:

Quixotic - Flamingo Drive-Inn album 2019 TIDAL Hi-Fi

Madonna - Madame X album 2019 TIDAL Master

Susan Wong - Close To Me album 2019 TIDAL Master

A JBL a leírásban a legendás Signature Sound minőségét garantálja. Kíváncsian álltunk neki a meghallgatásnak, vajon ez csak egy szépen csengő reklámszlogen vagy van is mögötte értékelhető tartalom.

Az első megszólalásnál világossá vált, hogy LIVE 200BT karaktere pontosan ugyanaz, mint a LIVE 220BT-nél tapasztalt hangzás. A zenék sok apró részlettel és kellő dinamikával szólaltak meg. A magashangok elegendőek, a középtartomány hangsúlyos és tiszta, a mélytartomány arányos és bőséges volt. Egy pillanatra sem volt hiányérzetünk, a dinamika, a részletek igazán élvezetessé tették a hallgatott felvételeket.

A Quixotic lemez hallgatásakor elemében érezte magát a fülhallgató, igaz csak SBC kodekkel hallgattuk, de az elektronikus zenénél nem volt hiányérzetünk.

JBL LIVE 200BT fülhallgató

Madonna új lemeze is hozta a várt minőséget, ami ugyancsak az elektronikus zenei alapoknak köszönhető. Az énekesnő hangja hangsúlyos, de nem tolakodó. Több hangszer egyszerre történő megszólalásakor hajlamos volt bizonytalankodni, de ettől eltekintve a megszólaló zene kellemesnek mutatkozott.

Susan Wong jazz lemeze már hiányérzettel szólt, szűk volt a színpadkép és kevés jött át az atmoszférából. A mélytartomány nem túlzott, a középtartományt tisztának hallottuk, a magastartomány nem volt hivalkodó, mégsem állt össze egységes hangzássá. A színpad szűkössége és az atmoszféra hiánya a kicsi, 8 mm-es hangszóróknak tudható be, de nem is igazán ilyes stílusú zenére hangolták a LIVE 200BT-t.

JBL LIVE 200BT nyakpántos Bluetooth fülhallgató

Végszó

A JBL LIVE 200BT Bluetooth fülhallgató a LIVE sorozat legkisebb belépő modellje kellemes hangzással, kényelmes kialakítással és hosszú üzemidővel. A nagy testvér, LIVE 220BT-től eltérően itt nem kapunk telefonos applikációs beállításokat és hiányzik a Google Alexa és a Siri hangasszisztens szolgáltatás is. Ezek hiányát kárpótolja a lényegesen kedvezőbb ár és a nagy testvérrel megegyező hangzás és üzemidő. Ez a fülhallgató elsősorban elektronikus és rock zenén érzi elemében magát, az apró részletekkel és széles színpadképpel operáló akusztikus és jazz felvételekkel kissé bizonytalan. Mindezektől eltekintve a mindennapokban remekül használható, egész napos zenehallgatást biztosít, legyen az utazás, tömegközlekedés vagy irodai munka.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.